Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Noi 2011 | 30508 vizualizari

 

Aceasta prajitura este inventata de mine din dorinta de a crea ceva spectaculos :) nu e luata nici din reviste, bloguri si nici nu se numeste in alt fel. Initial am vrut sa pun piscoturile in crema, dar asta am mai facut o data si am vrut sa fac ceva nou, si asa au ajuns in blat :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 135 g faina
  • 25 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 8 piscoturi
  • Esenta rom

Crema:

  • 100 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 30 g amidon(3 lg rase)
  • 1 pastaie vanilie
  • 300 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • Ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie:


Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina; se toarna compozitia si se niveleaza. Cele 8 piscoturi se aseaza peste compozitie formand 4 linii (de cate doua piscoturi) paralele.

Se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat. Blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa in cuptor.

Crema: Ciocolata alba rupta bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet. Laptele se pune intrun vas impreuna cu pastaia de vanilie si se incalzeste Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adaauga amidonul si laptele.

Pastaia de vanilie se sectioneaza si cu lama unui cutit si ia maduva care se pune in crea de oua. Amestecul se pune intr-un vas si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand se ingroase ca o budinca.

Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca. Amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Dupa ce budinca este complet racita se adauga treptat in amestecul de frisca si ciocolata alba.

Blatul se scoate din tava, se desprinde hartia de copt,apoi se pune la loc si in jurul acestuia peretii detasabili. Se insiropeaza foarte putin(apa+zahar+rom+cafea) si deasupra se pune crema. Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 2-3 h, apoi se scaote si se prportioneaza. Se presara ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby